Refugis de la Guerra Civil
(Pujalt - Anoia)

Pujalt - Restes del campament militar

Pujalt - Restes del campament militar (Foto: Ajuntament de Pujalt)

TipusElement singular
Situació
Durant la Guerra Civil, concretament a partir de la primavera de 1938, Pujalt va acollir el camp d’entrenament del XVIII Cos de l’Exèrcit Popular de la República. En l'actualitat, l'Ajuntament promou un centre d'interpretació per donar a conèixer l'organització i vida quotidiana d'aquells soldats de la famosa lleva del biberó durant la guerra. Al Bosc dels Obacs es troben les principals instal·lacions de la base militar i a dins del poble es pot fer un recorregut senyalitzat dels refugis antiaeris i altres elements relacionats amb aquell episodi històric.