Nucli antic
(Castellfollit de Riubregós - Anoia)

Castellfollit de Riubregós - Carrer Raval (Foto: Albert Esteves, 2009)

Castellfollit de Riubregós - Carreró

Castellfollit de Riubregós - Carreró (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carrer Major i Plaça Major
El poble de Castellfollit està situat als peus del castell. Antigament estava emmurallat. La població va resultar molt afectada i en gran part destruïda l'any 1822 per part del general liberal Espoz y Mina en la campanya contra els rebels reialistes dirigits pel capitost fill del poble, Francesc Badals. Va ser derruït el castell, la vila va ser incendiada i enderrocades les muralles i les torres que la defensaven. Tanmateix, el nucli antic conserva molts indrets d'interès, com la plaça Major, porticada, o alguns carrers i passatges que travessen les cases.