Mirambell
(Calonge de Segarra - Anoia)

Calonge de Segarra - Mirambell

Calonge de Segarra - Mirambell (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Carretera de Calaf a Cervera
Als peus del castell homònim, Mirambell és un petit nucli de cases agrupades a la part alta del turó. Per donació dels Cardona, va estar vinculat al monestir de Sant Pere de Casserres. El 1685 hi vivien 8 famílies, però només 4 d'elles al poble, les altres en masies. Va créixer notablement durant el segle XIX, 14 famílies el 1819 i 17 el 1860. Modernament, moltes cases han estat restaurades i utilitzades com a segones residències, mantenint l'estructura del poble antic i conservant molts dels seus elements, com les finestres allindades i els portals adovellats.