Torre de Contrast
(Argençola - Anoia)

Argençola - Torre de Contrast (Foto: Albert Esteves, 2009)

Argençola - Contrast

Argençola - Contrast (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Contrast
Torre de planta circular adossada a la masia de cal Cortès, al petit nucli de Contrast, documentat des de 1241. La torre podria haver estat construïda durant la primeria del segle XIII. Consta de tres nivells separats per voltes cupulars de pedra. Com és habitual, la porta es troba al nivell intermedi. És de mig punt i està envoltada d'espitlleres. Al segon pis hi ha una finestra oberta en època posterior. Malgrat la seva transformació funcional com a dipòsit d'aigua, el seu estat de conservació és excel·lent mercès a l'acurada restauració duta a terme pel seu propietari, Joan Cortès.