Empúries: convent de Santa Maria de Gràcia
(L'Escala - Alt Empordà)

Empúries - Convent de Santa Maria de Gràcia

Empúries - Convent de Santa Maria de Gràcia (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació
Enmig de les ruïnes d'Empúries, on hi havia una antiga capella dedicada a sant Salvador, va ser fundat l'any 1605 un convent de servites. Formava un conjunt notable, amb una església de planta rectangular, amb contraforts en els murs laterals, construïda amb pedres sense treballar i argamassa. Després de l'exclaustració el 1835 es va anar enrunant, fins que va ser restaurat per Puig i Cadafalch, entre 1914 i 1916 per ser la seu del Museu Monogràfic d'Empúries. Actualment es conserva gran part de l'església, convertida en sala del Museu Arqueològic de Catalunya-Empúries.