Can Portell
(Molins de Rei - Baix Llobregat)

Molins de Rei - Can Portell

Molins de Rei - Can Portell (Foto: Albert Esteves, 2021)

Molins de Rei - Can Portell (Foto: Albert Esteves, 2016)

Situació Crtra. de Vallvidrera a Molins, km. 6
Situada dins el parc natural de Collserola, és una casa pairal construïda el 1917, tal com indica l'esgrafiat de la façana. És un edifici de planta i dos pisos modernament adaptat com a restaurant. Al primer pis hi ha un balcó seguit que abasta tota la façana. Les obertures són rectangulars, la central del pis superior és triforada. Estan decorades amb esgrafiat de garlandes.

A la fi del segle XIX es deia Ca n'Amigó de Dalt o del Baluard i abans, Mas Ferran. La família Amigó era important tant a Molins de Rei com a Sant Feliu de Llobregat (altres masos propers porten noms similars a Amigó, prova de la rellevància del nom, segons C.Guirado). La casa està documentada ja el 1503 i el 1897 passa a ser propietat de Pagès i Portell.