Molí de l'Armentera
(L'Armentera - Alt Empordà)

L'Armentera - Molí, vista nocturna

L'Armentera - Molí, vista nocturna (Foto: Albert Esteves, 2013)

TipusMolí
Situació Camí de Cinc Claus
InterèsEspecial interès Interessant
És un edifici originari del segle XIII que va ser propietat dels comtes d'Empúries. En aquella època el riu Fluvià era navegable fins a aquest indret. A inicis del segle XVIII, l'ocupació de la zona per les tropes franco-castellanes dins el marc la guerra de Successió, a més d'algunes riuades, va comportar el seu deteriorament. El 1733 Nicolás Fernández de Córdoba i de la Cerda, duc de Medinaceli i comte d’Empúries va decidir reconstruir-lo. Va haver de ser remodelat de nou el 1790 després d'haver resultat malmès per unes riuades. Va estar en funcionament fins la segona meitat del segle XX. Era un molí hidràulic de roda horitzontal dedicat principalment a la mòlta de cereals, transformat després en molí arrosser. Restaurat modernament, conserva a l'interior bona part dels elements antics del molí. Actualment està dedicat al turisme i la restauració.