Església de Sant Martí
(L'Armentera - Alt Empordà)

L'Armentera - Església de Sant Martí

L'Armentera - Església de Sant Martí (Foto: Albert Esteves, 2009)

L'Armentera - Església de Sant Martí, restes romàniques

L'Armentera - Església de Sant Martí, restes romàniques (Foto: Albert Esteves, 2009)

Situació Plaça de l'Església
La primera notícia de l'església de Sant Martí de l'Armentera és de l'any 974, quan era possessió del monestir de Sant Pere de Rodes. El temple actual va ser construït el segle XIX, aprofitant algun element de l'antiga església romànica (dels segles XII o XIII). És un gran edifici d'una sola nau amb creuer, capelles laterals i absis poligonal. El campanar és situat en un dels extrems de la façana, de planta quadrada a la base i octogonal a la part superior. A l'angle sud-oest, integrat al mur, es por veure un fragment de l'antiga porta, feta amb carreus grans i ben escairats.