Ermita de Santa Anna de Montornès (Prenafeta)
(Montblanc | Pedanies - Conca de Barberà)

Prenafeta - Església de Santa Anna

Prenafeta - Església de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2009)

Prenafeta - Església de Santa Anna (Foto: Prenafeta - Església de Santa Anna, 2009)

Prenafeta - Església de Santa Anna (Foto: Albert Esteves, 2008)

Prenafeta - Església de Santa Anna (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Camí de mas Gassol a Prenafeta
Església gòtica del segle XIV i antic monestir agustinià inclosa al municipi de Montblanc però que pertany a la parròquia de Barberà de la Conca, dins el terme del castell de Montornès (Poblet). La primera pedra va ser posada pel Rei Pere III i l'Arquebisbe de Tarragona Pere de Clasquerí, l'any 1373. Consta d'una àmplia nau coberta amb arcs apuntats, sense absis destacat. La portada és de punt rodó, adovellada i amb guardapols motllurat. El campanar és d'espadanya senzilla. A la fi del segle XX es trobava molt malmesa i va ser restaurada per iniciativa del rector de Barberà de la Conca, mossèn Palacín i l'historiador Joan Fuguet i Sans. L'any 2008 s'hi va celebrar la primera missa.