Castell de Prenafeta
(Montblanc | Pedanies - Conca de Barberà)

Castell de Prenafeta (Foto: Albert Esteves, 2009)

Prenafeta - Castell

Prenafeta - Castell (Foto: Wikimedia Commons)

Situació Camí i corriol, des de Prenafeta
Les escasses restes del castell de Prenafeta es troben dalt d'un cingle, dominant la vall on hi ha el poble modern. El terme està documentat des de l'any 980 i el castell des del segle XI, quan era senyorejat per la família Ponts. Durant els segles XII i XIII va estar en mans dels Puigverd, dins el domini territorial del monestir de Poblet. Al segle XV, el poble medieval, situat prop del castell, va ser abandonat. Només s'han conservat les restes d'una casa forta, del segle XIII i algunes restes de murs més antigues, separades de l'anterior, que podrien ser del segle XII. La casa forta es va esfondrar en gran part l'estiu de l'any 2006.