Balcons de forja de la plaça Major
(Santa Coloma de Queralt - Conca de Barberà)

Santa Coloma de Queralt - Casa del carrer dels Marxants

Santa Coloma de Queralt - Casa del carrer dels Marxants (Foto: Albert Esteves, 2009)

TipusElement singular
Situació Plaça Major
Algunes cases de la plaça Major llueixen unes magnífiques baranes de ferro forjat, als seus balcons. Les més valuoses són del segle XVIII, entre elles les de l'Ajuntament. Altres són imitacions més tardanes. A començament del segle XX, el col·leccionista americà Charles Deering va adquirir una de les balconades de la plaça i la va instal·lar al museu Maricel de Sitges, on encara es pot veure. És molt semblant a la del carrer dels Marxants, a tocar de la plaça, atracada al mur per dues estructures de ferro, coronades amb uns dracs amb les ales esteses.