Retaule de sant Llorenç
(Santa Coloma de Queralt - Conca de Barberà)

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç (Foto: Albert Esteves, 2009)

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç, 1912

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç, 1912 (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç, 1923

Santa Coloma de Queralt - Església de Santa Maria, retaule de sant Llorenç, 1923 (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

AutorJordi de Déu
Situació Església de Santa Maria
A la capella de la Santa Creu, la més notable de l'església de Santa Maria, es conserva el magnífic retaule gòtic de sant Llorenç. Va ser obrat en alabastre per Jordi de Déu els anys 1386-87. Està presidit per la figura del sant sota un dosser. A banda i banda hi ha dos cossos amb escenes de la vida del sant i a la part inferior, la predel·la amb motius florals i figures d'apòstols. També s'hi pot veure, en un dels entrecarrers verticals, l'escut de la família Ferrer, promotora de l'obra.