Font de les Canelles
(Santa Coloma de Queralt - Conca de Barberà)

Santa Coloma de Queralt - Font de les Canelles

Santa Coloma de Queralt - Font de les Canelles (Foto: Albert Esteves, 2009)

Santa Coloma de Queralt - Font de les Canelles, 1912

Santa Coloma de Queralt - Font de les Canelles, 1912 (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1912)

Santa Coloma de Queralt - Font de les Canelles, postal antiga

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Passeig de la Muralla
Construïda pels comtes de Queralt entre l'any 1614 i el 1623, al punt on brolla el riu Gaià. Al seu costat es va descobrir un assentament ibèric que fa pensar que el lloc, amb aigua abundosa, va ser el primer nucli de poblament del poble. És un monument barroc format per una base on hi ha vuit brolladors, un mur fet amb grans carreus rectangulars i el coronament centrat per una fornícula on hi ha una imatge de santa Coloma, flanquejada per dos escuts, molt desgastats. Els brolladors, de bronze, en forma de caps d'animals, sorgeixen d'unes caràtules de pedra, totes diferents entre elles.