Antic Hotel Gori (Ajuntament)
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Antic Hotel Gori (Ajuntament) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Olesa de Montserrat - Antic Hotel Gori (Ajuntament) (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusHotels i hostals
Situació Plaça Fèlix Figueras i Aragay
InterèsEspecial interès Interessant
L'antic Hotel Gori, l'actual Ajuntament, va ser fundat per Joaquim Casals i Gori i va ser inaugurat el 1899. Durant tres dècades va hostatjar els barcelonins que anaven a prendre les aigües del balneari de la Puda. Un servei continu de diligències comunicava l'hotel amb el balneari. El 1931 va ser cedit al municipi.

És un notable edifici de planta quadrada, amb planta baixa i tres pisos i tot el perímetre, excepte la façana principal, voltat de galeries, a tres nivells. Tot i que en l'època de la seva construcció el modernisme es trobava en el seu moment àlgid, aquest és un edifici plenament vuitcentista, amb detalls ornamentals d'inspiració neoclàssica i esgrafiats sota la cornisa.