Creu de terme de Biure
(Les Piles - Conca de Barberà)

Les Piles - Creu de terme de Biure

Les Piles - Creu de terme de Biure (Foto: Albert Esteves, 2009)

Les Piles - Creu de terme de Biure (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Les Piles - Creu de terme de Biure (Foto: Albert Bastardes, 1923)

TipusCreus monumentals
Situació Biure de Gaià, carrer del Castell
Dins el mateix poble de Biure, a un dels extrems del carrer Major, prop de l'església, hi ha una creu de terme obrada originalment cap a la fi del segle XV. Destruïda l'any 1936, va ser reconstruïda després de la guerra i de nou l'any 2008. Com és habitual, mostra en una cara la imatge del Crist a la creu i a l'altra la figura de la Verge. El nus o capitell és octogonal i mostra figures de sants amb traceria gòtica. La creu original, tal com es veu a les fotografies antigues, tenia les aspes lligades.