Monestir de Poblet - Capella de Sant Jordi
(Monestir de Poblet - Conca de Barberà)

Monestir de Poblet - Capella de Sant Jordi (Foto: Vicent Miralles, 2023)

Monestir de Poblet - Capella de Sant Jordi (Foto: Albert Esteves, 2009)

Monestir de Poblet - Interior de la capella de Sant Jordi

Situació Poblet
Està situada extramurs del segon recinte del monestir, al costat de la Porta Daurada. Va ser feta construir l'any 1452, en temps de l'abat Bartomeu Conill, per ordre del rei Alfons el Magnànim, com a commemoració de la presa de Nàpols deu anys abans. És un cos exempt de planta rectangular i nau única, amb absis poligonal i contraforts a les arestes. La coberta és una volta de creueria estrellada mentre que l'absis té nervadures radials que es recolzen en mènsules esculpides suposadament amb els caps del rei Alfons, la reina Maria, l'abat Conill i el rei Ferran I (o bé el mestre d'obres). La porta és ornada amb un arc conopial i flanquejada amb dos pinacles entre els quals hi ha els escuts d'armes de la Corona i de l'abat Conill.