Timpà romànic de Santa Maria
(Sarral - Conca de Barberà)

Sarral - Timpà romànic de Santa Maria

Sarral - Timpà romànic de Santa Maria (Foto: Catalunya Romànica)

Situació Pati de la Rectoria
De la primera església romànica, bastida la segona meitat del segle XII, n'ha pervingut només el timpà de la porta, ara adossat a una paret lateral del temple, visible des del pati de la rectoria. Està centrat per la Mare de Déu, flanquejada per dues imatges identificades com sant Joan Evangelista i un profeta. Les tres imatges estan ubicades dins un tríptic d'arcs apuntats entre columnes. Tot plegat envoltat d'un relleu format per un motiu vegetal entrelligat formant una mena de sanefa. La seva datació pot situar-se al segle XIII, durant el període de transcició del romànic al gòtic.