Castell
(Rocafort de Queralt - Conca de Barberà)

Rocafort de Queralt - Castell

Rocafort de Queralt - Castell (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrer Enric Bonet i Fabra
L'edifici actual és un reconstrucció moderna feta per Juli Bonet amb pedres antigues procedents del despoblat de Torlanda.

El castell medieval està documentat des de l'any 1178 tot i que el lloc (Rochefortis) ja és esmentat a mitjan segle XI. Durant els segles XIII i XIV va pertànyer als Queralt, i n'eren castlans els Llorac. Després va passar als Centelles i als Biure. Des de 1515 la baronia de Rocafort va estar en mans dels Armengol. Passà per enllaç als Peguera, marquesos de Foix, l'any 1805, que la posseïren fins al 1881. En aquella època, de l'antic castell ja només en restaven els fonaments.