Antic camí ral (carrer Gran, carrer Cavallers)
(Esparreguera - Baix Llobregat)

Esparreguera - Carrer Gran, amb la casa Castell en primer pla

Esparreguera - Carrer Gran, amb la casa Castell en primer pla (Foto: Albert Esteves, 2020)

Esparreguera - Carrer Cavallers (Foto: 2008)

Esparreguera - Carrer Cavallers (Foto: 2006)

Esparreguera - Carrer Gran (Foto: Antoni Bartomeus -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Esparreguera - Carrer Cavallers (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1913)

Situació Carrer Gran
InterèsEspecial interès Interessant
El Carrer Gran (o carrer Major) constitueix un tram de l'antiga carretera reial (el camí ral) que venia de Barcelona, passant per Martorell. A la part de tramuntana pren el nom de carrer de Montserrat, i a la banda de migdia la de carrer de Cavallers. La seva urbanització es va produir sobretot durant el segle XVII, una època de gran increment demogràfic a la vila. En aquest carrer es concentraven la major part d'artesans i menestrals, com el ferrer, el barber, el sastre, el cisteller o el forner. En algunes façanes podem contemplar encara les petjades d'aquella època, combinades amb altres del segle XIX o dels inicis del XX.