Font i monument al Rector de Vallfogona
(Vallfogona de Riucorb - Conca de Barberà)

Vallfogona - Font i monument al Rector

Vallfogona - Font i monument al Rector (Foto: Albert Esteves, 2010)

Vallfogona de Riucorb - Font i monument al Rector

Vallfogona de Riucorb - Font i monument al Rector (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Plaça de l'Església
L'any 1923, amb motiu del 300è aniversari de la mort del Rector de Vallfogona, Francesc Vicenç Garcia, i per iniciativa del canonge Ramon Corbella, fill de la població, s’efectuà una processó cívica des del Balneari al poble per lliurar un relleu de bronze de l’artista olotí A. Claret, que hauria de servir per realitzar el monument a la seva memòria. Aquest monument, amb una font, no es va arribar a realitzar fins l'any 1951.
Francesc Vicenç Garcia (Tortosa, ca. 1582 – Vallfogona de Riucorb, 1623), rector de la parròquia de Vallfogona a partir de 1607, va ser un important escriptor i poeta del barroc català, d'un estil humorístic i burlesc, molt imitat durant el segle XVIII.