Xalet Sant Jordi
(Vallfogona de Riucorb - Conca de Barberà)

Vallfogona de Riucorb - Xalet Sant Jordi (Foto: Valentí Pons, 2010)

Vallfogona de Riucorb - Xalet Sant Jordi (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorPere Domènech i Roura
Situació Balneari de Vallfogona
Obra de l'any 1925, de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, que havia estat iniciada pel seu pare, Lluís Domènech i Montaner. És un edifici format per diferents cossos d'alçada variable, amb les façanes fetes amb carreus de pedra i alguns elements, com els permòdols de la cornisa, que evoquen el romànic. A la façana posterior hi ha uns plafons de ceràmica, un dels quals mostra Sant Jordi matant el drac. L'estil s'allunya del modernisme de Domènech i Montaner i es pot inscriure dins l'estil més equilibrat i lligat a la tradició que coneixem com a Noucentisme.

Fou l'habitatge de metges i infermeres del balneari.