Montargull
(Llorac - Conca de Barberà)

Llorac - Montargull

Llorac - Montargull

Llorac - Montargull (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1923)

Situació Trencall que surt de la carretera de Rauric a Talavera
Necessita intervenció urgent
El castell de Montargull està documentat des de l'any 1077, quan era propietat dels Queralt. El 1170 va passar a mans de l'orde del Temple, la qual va anar adquirint successius drets sobre el lloc durant els anys següents. Tanmateix, els segles XIII i XIV sembla que la senyoria va tornar a estar en mans dels Queralt, els quals en van mantenir la possessió fins a l'extinció dels drets senyorials, al segle XIX. Del castell en resten, amb prou feines, algunes restes de murs del perímetre exterior. Pel que fa al poble, avui és un despoblat en procés d'enrunament, envoltat d'un modern parc eòlic.