Can Riera Modolell
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Can Riera

Cerdanyola - Can Riera (Foto: Isaac Fernández, 2010)

AutorIgnasi Mas Morell (atrib.)
Situació Av. Flor de Maig, 99-111
Edifici unifamiliar envoltat de jardí, d'aire noucentista, construït entre 1922 i 1928 pels germans Riera Modolell com a reclam per a futurs compradors de parcel·les a la urbanització Montflorit. Consta, segons el Catàleg de Cerdanyola, que entre els anys 1924 i 1929 ja s'havien aixecat 200 cases de les 700 previstes.

La casa presenta una planta rectangular amb una façana principal dividida en tres cossos àmplia que s'imposa sobre l'entorn. A aquest efecte ajuda la gran escala d'accés, així com el porxo amb balcó i el frontó curvilini amb triple finestral i òcul. Cal destacar, també, que aquesta casa té un interior força ric i ornamentat.
Dins del recinte, hi ha una capella neoromànica amb planta circular i cúpula i espadanya. La hipòtesi dels autors del catàleg és que es van aprofitar les restes d'un antic pou de gel per edificar-la.

Segons Romero i Barrial, és un edifici "de ressò vienès, probablement dissenyat per l'autor de la urbanització Ignasi Mas, amb indicacions del mateix Isidre Riera."