Escorxador
(Olesa de Montserrat - Baix Llobregat)

Olesa de Montserrat - Escorxador (Foto: Albert Esteves, 2019)

Olesa de Montserrat - Escorxador (Foto: Albert Esteves, 2006)

AutorRamon Duran Reynals
Situació Carrer Jacint Verdaguer, 30
Edifici de caràcter industrial, funcionalista i higienista, destinat a escorxador, format per dues naus principals i una tercera de més petita destinada a l’oreig dels animals. És un edifici aïllat dins del solar que ocupa. Destaquen la composició general de les façanes, els tipus de finestres, els forats de ventilació permanent i les cobertes de teula plana ceràmica a quatre aigües. El projecte, datat el juny de 1927, el signen l’enginyer industrial i sanitari Cèsar Molinas Opisso, en l’apartat de les instal·lacions, i l’arquitecte Ramon Duran Reynals en l’apartat de la volumetria del conjunt i composició de façanes. Va ser inaugurat l’any 1929. Ha estat rehabilitat diverses vegades i actualment és el magatzem de la Brigada Municipal.