Cripta de la Sagrada Família
(Barcelona | Sagrada Família - Barcelonès)

Barcelona - Cripta de la Sagrada Família

Barcelona - Cripta de la Sagrada Família (Foto: Carmen-Gloria Moya, 2010)

AutorAntoni Gaudí Cornet
Situació Plaça de la Sagrada Família
InterèsEspecial interès Interessant
Situada sota l'absis, a uns nou metres de fondària, és una de les parts més antigues del temple, va ser començada l'any 1882 i es va acabar el 1893. Inicialment, va ser projectada per Francesc de Paula del Villar, però des de 1883 les obres van ser dirigides per Gaudí. El seu estil és hereu directe del gòtic, amb robustes columnes nervades de capitells profusament decorats que conflueixen en una clau de volta amb la imatge de l'Anunciació. Aquesta imatge és obra de l'escultor Joan Flotats. La cripta, presidida per un retaule de Joan Llimona, s'ha fet servir per realitzar-hi els oficis durant la construcció del temple. A la cripta va ser enterrat Antoni Gaudí a la seva mort, l'any 1926.