Casa del carrer Pau Alsina, 14
(Barcelona | Camp d'en Grassot - Gràcia Nova - Barcelonès)

Barcelona - Pau Alsina, 14 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Pau Alsina, 14 (Foto: Valentí Pons)

AutorEugenio Pedro Cendoya Oscoz
Situació Pau Alsina, 14 / Pare Laínez, 35
Edifici en cantonada construït durant els anys vint, amb dues façanes gairebé idèntiques, que reflecteix molt bé l'esperit del noucentisme. La planta baixa presenta un acabat amb franges d'estuc, mentre que la resta de pisos s'estructura en bandes verticals marcades per les obertures, aparellades, i plafons decorats amb esgrafiats geomètrics, tot plegat sobre un fons ocre.

El nom del carrer era el de secretari Coloma fins a l'any 2019.

Eugenio Pedro Cendoya Oscoz (Villabona, Guipúzcoa, 1894 - 1975) es va formar a l'escola d'arquitectura de Barcelona i va ser un dels millors representants del noucentisme barceloní, amb obres tan importants com el Palau Nacional de Montjuïc.