Columnes de l'Autònoma
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Columnes d'Alfaro (Foto: Isaac Fernández, 2010)

Cerdanyola - Columnes d'Alfaro (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorAndreu Alfaro Hernández
Situació Universitat Autònoma de Bellaterra
Monument inaugurat l'11 de setembre de 1999, situat al costat de la B-30. Les Columnes de l'Autònoma són de granit rosat d'entre 25 i 40 metres i fan al·lusió a les quatre barres, a la tecnologia i a l'humanisme. Es troben en una plaça urbanitzada pels arquitectes Fabré i Torras -dedicada a totes les universitats catalanes- i van ser projectades a proposta del rector Carles Solà com a element identificador del campus universitari. La seva forma helicoidal remet a les columnes gòtiques de les llotges de València i Palma, segons el mateix escultor.