Església de Sant Miquel
(Forès - Conca de Barberà)

Forès - Església de Sant Miquel, timpà de la porta de les Dones

Forès - Església de Sant Miquel, timpà de la porta de les Dones (Foto: Albert Esteves, 2010)

Forès - Església de Sant Miquel, porta de les Dones

Forès - Església de Sant Miquel, porta de les Dones (Foto: Wikimedia Commons, 2007)

InterèsEspecial interès Interessant
L'església parroquial està documentada des de l'any 1154. Originalment constava d'una sola nau coberta amb volta de canó, capçada amb un absis semicircular, desaparegut l'any 1934 per construir la sagristia. Al llarg del segle XIV s'hi van afegir dues capelles laterals a mode de creuer. El campanar es va alçar durant el segle XVIII.
Els elements més interessants de l'església són les dues portades, la de les Dones, a la façana principal, i la dels Homes, a la capella del Sant Crist. La primera és l'original romànica, de la segona meitat del segle XII. És de mig punt, amb arquivoltes que descansen sobre columnes i un timpà amb decoració geomètrica i vegetal, tot plegat molt desgastat. La porta dels Homes, més senzilla, és de l'any 1356.