Castell de Passanant
(Passanant i Belltall - Conca de Barberà)

Passanant - Castell

Passanant - Castell

Passanant - Castell

Passanant - Panoràmica des del Castell

Passanant - Panoràmica des del Castell (Foto: Serveis de Turisme - Ajuntament de Passanant i Belltall)

Situació Carrer del Castell
Documentat des de l'any 1123, quan era propietat dels Cervera, que el van infeudar als Òdena. Dels Cervera va passar a mans de l'orde de l'Hospital a mitjan segle XIII, i aquests en van mantenir la senyoria fins al segle XIX. Se sap que al segle XVII ja estava derruït. Del castell es conserven els fonaments, alguns trams de murs i d'una torre, una cisterna i una sitja. Les restes del castell de Passanant han estat encertadament restaurades i consolidades l'any 2008.