Safareig de Glorieta
(Passanant i Belltall - Conca de Barberà)

Glorieta - Safareig

Glorieta - Safareig

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Glorieta, a l'entrada del poble
Al costat de la font de Glorieta hi ha el safareig públic, protegit amb un cobert modern. Consta d'una única bassa de pedra picada, amb l'interior dividit en dues parts.

Josep Roca Farré ens afegeix la següent informació:
El safareig, inicialment i fins als anys 50 , era descobert. Però després es va voler resguardar de les inclemències del temps amb dues parets laterals i una teulada. La façana tenia una entrada amb forma d’arc i dos grans finestrals a cada costat. Així les dones podien rentar la roba resguardades de la pluja, el sol i el vent, sense passar-hi fred ni calor.
Aquesta reforma actual es va fer l’ any 2004. Ara els dos compartiments de la bassa del rentador son el refugi d’uns peixos de color taronja.