Park Güell: la sala hipòstila (Barcelona - La Salut - Barcelonès)


Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Valentí Pons, 2006)

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila

Barcelona - Park Güell. Sala hipòstila (Foto: Valentí Pons, 2006)



TipusParcs i jardins
Període1888-1910
EstilModernisme
AutorAntoni Gaudí Cornet / Josep Maria Jujol
Situació Park Güell
InterèsEspecial interès Interessant
Es coneix també com la sala de les cent columnes i serveix de suport de la plaça central. Va ser construïda entre 1907 i 1909 i estava pensada per ubicar-hi un mercat. Hi ha 86 columnes estriades recobertes amb trencadís blanc al seu tram més baix. Les columnes exteriors estan lleugerament inclinades. Les voltes del sostre també estan recobertes amb trencadís i guarnides amb quatre plafons circulars, que representen les quatre estacions, i catorze rosetes o medallons amb dibuixos geomètrics, que simbolitzen les fases de la lluna, dissenyats per Josep M. Jujol.

Sota, hi ha una gran cisterna d'aigües pluvials, que roman invisible pel públic. La sostenen gruixudes columnes que -algunes d'elles- són la continuació soterrada de les de la sala superior.
  • Si voleu aportar més imatges o informació d’aquest element, cliqueu aquí

Mapa general
No està autoritzada la reproducció d’imatges o continguts sense el consentiment exprés de CEDIP