Park Güell: la casa-museu Gaudí
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Parc Güell. Casa Gaudí

Barcelona - Parc Güell. Casa Gaudí (Foto: Valentí Pons, 2006)

AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Park Güell
Es coneix també com casa Josep Pardo. Projectada per Francesc Berenguer entre 1902 i 1904, tot i que els plànols estan signats pel mateix Gaudí. Aquest va adquirir la casa un cop es va acreditar el fracàs comercial de la urbanització, i hi va residir amb la seva família des de 1906 fins a 1925. Després va ser venuda a particulars fins que el 1960 l'Associació d'Amics de Gaudí la va adquirir per fundar-hi un museu dedicat a l'arquitecte. En aquest museu es poden contemplar diversos objectes i mobiliari dissenyats per Gaudí i els seus col·laboradors.

La casa s'inscriu dins els paràmetres estètics del modernisme decorativista. Projectada en xamfrà, amb una torre poligonal a la cantonada, coronada amb una afilada punxa cònica de ceràmica. Els murs estan decorats amb esgrafiats.