Park Güell: casa Martí Trias
(Barcelona | La Salut - Barcelonès)

Barcelona - Casa Martí Trias (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Casa Martí Trias (Foto: Frederik Questier, 2003)

AutorJuli Batllevell Arús
Situació Park Güell
Una de les poques cases que es van arribar a construir al Park Güell va ser aquesta, edificada entre els anys 1903 i 1906 promoguda per l’advocat Martí Trias i la seva esposa Anna Maxenchs. Va ser projectada per l'arquitecte Juli Batllevell, deixeble de Domènech i Muntaner i col·laborador de Gaudí. Aquesta obra, tanmateix, no es pot qualificar pròpiament de modernista, tot i que aquest estil es deixa sentir en alguns detalls de les baranes i la tanca exterior. La composició més aviat respon a un plantejament eclèctic, molt influït per l'arquitectura popular catalana del segle XVIII.