Can Corbera
(Sant Quirze del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Quirze del Vallès - Can Corbera

Sant Quirze del Vallès - Can Corbera (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Camí de Can Corbera
L'existència de la masia està documentada des del segle XV. Al segle XVIII va passar a mans de la família Margenat. L'edifici antic va ser destruït l'any 1809 i al llarg del segle XIX, durant les guerres carlines, la casa es va fer servir de caserna. Havia format part de la parròquia de Sant Feliuet de Vilamilans i la família Margenat era responsable de la capella i els seus objectes de culte. L'edifici actual és un gran casal de planta rectangular, amb una teulada a doble vessant que té el carener paral·lel a la façana principal. A tots dos costats de la casa hi ha sengles cossos de menor alçada, un dels quals és una galeria porticada. Als edificis annexos hi ha un centre hípic.