Restes del castell de Corbera
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Restes del castell (Foto: Francesc Alarcón, 2005)

Corbera de Llobregat - Restes del castell (Foto: Començament segle XX)

Corbera de Llobregat - Restes del castell i la capella

Corbera de Llobregat - Restes del castell i la capella (Foto: Començament segle XX)

Situació Plaça de l'Església
El terme del castell de Corbera està documentat des de l'any 992. Durant l'edat mitjana va pertànyer a la família Oló, als Cardona i als Marimon de Plegamans, cognominats després Corbera. L'any 1496, Benet Miquel de Corbera va fer una profunda reforma i rehabilitació del castell. Pocs anys abans s'havia edificat la capella de Santa Magdalena. A partir de 1619 el castell va passar a mans de la família Mora, posteriorment marquesos de Corbera.

El castell va patir una primera destrucció l'any 1694 i va ser definitivament enderrocat el 1714 per ordre del rei Felip V. Fins a mitjan segle XX encara es mantingueren dempeus algunes restes, com es pot veure a les fotografies antigues. Amb la construcció de la rectoria l'any 1950 van desaparèixer els darrers vestigis, aprofitant-se les seves pedres per alçar el nou edifici. Tanmateix, en un dels seus costats, es pot veure encara la base d'una torre, feta amb grans carreus irregulars de pedra rogenca.