Can Palet
(Ullastrell - Vallès Occidental)

Ullastrell - Can Palet (Foto: Albert Esteves, 2010)

Ullastrell - Can Palt

Ullastrell - Can Palt (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Camí de Can Palet
És un dels masos més antics del terme. És esmentat en un capbreu de l'any 1590 com a possessió del marquès de Castellbell. Durant el segle XVIII, els Palet recaptaven rendes a nombroses masies del Vallès i el Baix Llobregat.

L'edifici principal va ser construït al segle XVIII, tot i tenir un origen força més antic, i remodelat a cavall dels segles XIX i XX. La casa, de grans dimensions, té planta rectangular, amb teulada a dues aigües. Destaca el cos lateral de maó vist, amb la seva torre de planta quadrada que constitueix el seu element més distintiu. A una llinda de la façana principal hi ha inscrita la data de 1767.