Basílica del Sant Esperit: grup del Sant Enterrament
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Basílica del Sant Esperit, Grup del Sant Enterrament

Terrassa - Basílica del Sant Esperit, Grup del Sant Enterrament (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorMartín Díez de Liatzasolo
Situació Basílica del Sant Esperit
Al braç dret del creuer hi ha un extraordinari grup escultòric renaixentista. Va ser realitzat l'any 1540 per l'escultor Martín Díez de Liatzasolo i inicialment va ser col·locat a la desapareguda capella del Sant esperit del carrer Monterol. A començament del segle XVII es va traslladar a la cripta de la basílica. L'any 1936 el conjunt va resultar malmès però els seus fragments es van poder salvaguardar, excepte el sepulcre on reposava el cos de Crist.
El conjunt mostra set figures envoltant al Crist: sant Joan Evangelista, la Mare de Déu, Maria Magdalena, Maria Cleofé,i Maria Salomé, i als extrems sant Josep d'Arimatea i sant Nicodem.