Sala Muncunill (Vapor Amat)
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Sala Muncunill (Foto: Albert Esteves, 2010)

Terrassa - Sala Muncunill (Foto: Valentí Pons, 2005)

AutorLluís Muncunill Parellada
Situació Plaça Didó, 3
InterèsEspecial interès Interessant
L'antiga fàbrica coneguda com a Vapor Amat (o ca l'Izard) va ser enderrocada l'any 1982 en el seu solar es va construir una plaça dedicada al titellaire Ezequiel Vigués, conegut com a Didó. Dels vells edificis fabrils se'n va salvar un, la sala de tints, obra de Lluís Muncunill de l'any 1921, rehabilitada l'any 1982 com a sala d'exposicions municipal. És un edifici de dues naus paral·leles, separades amb pilars de ferro colat, cobertes amb voltes de maó pla i coronades amb unes llanternes que van ser reformades l'any 1940 per Joan Baca. Davant la fàbrica es pot veure la part baixa de la xemeneia d'una fàbrica més antiga, la dels germans Sala, de l'any 1900.