Teatre Principal
(Terrassa | Centre - Vallès Occidental)

Terrassa - Teatre Principal (Foto: Valentí Pons, 2005)

Terrassa - Teatre Principal (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorEnric Catà Catà / Francesc Guàrdia Vial
Situació Plaça Maragall, 2
L'edifici va ser construït els anys 1855-57, però el seu aspecte actual es deu a una reforma de l'any 1911 realitzada per Enric Catà i Francesc Guàrdia, tot i que posteriorment va ser reformat de nou els anys 1941 i el 1970. És una obra d'estil modernista amb un marcat caràcter monumental. La façana s'estructura en tres cossos, amb un gran cos central coronat per una cúpula recoberta de mosaics. Aquest cos presenta una columnata coronada per un grup escultòric centrat per l'escut de la ciutat. Se sap que el taller terrassenc de picapedrers Artur Gunfaus va intervenir en l'obra, entre altres.

L'any 2007 va ser iniciada la rehabilitació, acabada el 2011, quan es reobre el teatre.