Casa Coll Bacardí (casa Baumann)
(Terrassa | Sant Pere i Vallparadís - Vallès Occidental)

Terrassa - Casa Coll Bacardí

Terrassa - Casa Coll Bacardí (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJosep M. Coll Bacardí
Situació Av. Jacquard, 1
Antiga casa senyorial, construïda l'any 1913 sobre el torrent de Vallparadís. Edifici unifamiliar projectat per l'arquitecte municipal Coll Bacardí l'any 1913 per a ús propi, dins del marc d'un projecte de ciutat-jardí al sector de Vallparadís. Està format per diversos volums que conformen estètiques força diferenciades depenent de la façana que es contempli. Els anys vint del segle XX s'hi va instal·lar Ernest Baumann, un representant de teixits. Als anys 60/70 hi vivia a família Anter. L'any 1983 va ser adquirida per l'Ajuntament i actualment és la seu dels Serveis de Joventut. La casa és d'estil modernista però molt influïda pel moviment conegut com a secessíó de Viena.