Antic Ajuntament de Sant Pere de Terrassa
(Terrassa | Sant Pere i Vallparadís - Vallès Occidental)

Terrassa - Antic Ajuntament de Sant Pere (1)

Terrassa - Antic Ajuntament de Sant Pere (1) (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorJuli Batllevell Arús
Situació Major de Sant Pere / Alcalde Parellada
Sant Pere de Terrassa va ser un municipi independent des del segle XVII fins a l'any 1904, quan va passar a ser un barri de Terrassa. L'edifici de l'antic Ajuntament, al costat del conjunt monumental de la seu d'Ègara, va ser inaugurat l'any 1897. A la cantonada s'hi pot veure l'escut en relleu de l'antic municipi de Sant Pere, amb les claus i la tiara papal.
Després de l'annexió de Sant Pere a Terrassa va acollir un jutjat de primera instància, un col·legi públic i la Biblioteca Salvador Cardús. Des del 1997 hi té la seu l'Associació de Veïns de l'Antic Poble de Sant Pere.