Parc de Vallparadís
(Terrassa | Sant Pere i Vallparadís - Vallès Occidental)

Terrassa - Parc de Vallparadís (Foto: Albert Esteves, 2010)

Terrassa - Parc de Vallparadís (Foto: Albir, 2007)

TipusParcs i jardins
Situació
Els torrents de Vallparadís i Monner, que separen el centre de Terrassa de l'antic poble de Sant Pere i altres barris moderns, constitueixen des de 1991 el parc més emblemàtic de la ciutat de Terrassa i, amb els seus 395.000 metres quadrats de zona verda, està considerat el parc urbà més gran de Catalunya. La seva proximitat a al conjunt monumental de Sant Pere i al castell de Vallparadís li atorguen un especial interès des del punt de vista artístic. Estudis recents demostren que el parc va estar habitat des de temps molt remots. S'hi han detectat restes d'espècies de gran mida com hipopòtams, elefants i rinoceronts, a més de hienes o jaguars. També hi ha jaciments fòssils d'època d'època ibèrica , romana o de l'edat mitjana. El parc compta amb nombrosos elements d'interès, entre ells diverses escultures contemporànies.

El 9 de setembre de 1951 fou declarat aquest espai com a Monument Històrico Artístic per part del Govern de l'Estat.