Ermita de Sant Muç
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Ermita de Sant Muç

Rubí - Ermita de Sant Muç (Foto: Albert Esteves, 2010)

Rubí - Ermita de Sant Muç (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1919)

Situació Camí de Sant Muç
Situada a uns tres kilòmetres del poble, actualment envoltada d'una urbanització. L'edifici actual és del 1759, segons la inscripció que hi ha damunt la porta, però l'ermita està documentada des de l'any 1307. Els seus aplecs (com la festa dels xatos) compten amb una gran tradició a la contrada. L'edifici és d'una sola nau, a l'entrada de la qual hi ha un gran atri, construït amb posterioritat. A la part posterior hi ha una espadanya que duu la data de 1771. A l'interior de la nau es conserven unes pintures populars del segle XVIII amb escenes de la vida del sant.

L'any 1962 va quedar ensorrada la font que portava el mateix nom. Al costat de l'ermita hi ha l'antiga masoveria, edificada a mitjan segle XIX.