Torre Ezpeleta - Torre Riba - Ateneu
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Torre Riba

Rubí - Torre Riba

AutorFrancesc Rovira / Narcís Marcet, m.o.
Situació Xile, 1-3
Construïda l'any 1912 per Climent Riba, que havia fet fortuna a Xile (fet que donà lloc al nom del carrer), va ser la primera torre amb jardí construïda a Rubí, on hi havia hagut la masia de Can Serra del Padró o Can Bertran. És un edifici quadrat de planta baixa i pis amb una torratxa quadrangular lateral amb teulada coberta de ceràmica vidriada i vidres de colors a les finestres. La façana és de línies clàssiques, amb les obertures i els balcons de perfils arrodonits, amb paraments llisos i decoració discreta, al contrari del mobiliari que contenia i el seu interior, amb les parets i els sostres pintats amb motius paisatgístics, sanefes i detalls vegetals i paviments hidràulics. La porta de la tanca que dona al carrer està flanquejada per dos pilars coronats amb un barret de trencadís ceràmic.

Actualment, és propietat municipal i es fa servir d'ateneu.