Torre Hug Teixidó
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Torre Hug Teixidó

Rubí - Torre Hug Teixidó (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorNarcís Marcet, m.o.
Situació Plaça d'Estanislau Figueras, 5-7
Xalet senyorial envoltat de jardí, construït el 1923 per a Vicenç Pérez a la zona de la Plana, una ciutat-jardí on abans hi havia la masia de Can Bertran. Posteriorment fou adquirit per Hug Teixidó Sans. Aquest va ser un dels fundadors de l'empresa de motocicletes i projectors de cinema OSSA a Barcelona i, temps després, entre els anys 40/50, de l'empresa Supersond -d'allò que actualment s'anomena "electrònica de consum", com els projectors i d'altres- a Rubí.

El constructor de la casa va ser Narcís Marcet. De planta quadrada, consta de soterrani, planta baixa i pis, a més de la típica torratxa coronada amb teulat de ceràmica. Les façanes estan ornamentades amb relleus, garlandes i esgrafiats florals. A la façana principal, se li va afegir una tribuna coronada per un frontó semicircular.