Can Calopa
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Can Calopa

Rubí - Can Calopa, vista aèria

Rubí - Can Calopa, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Situació Camí de Can Calopa / Pol. Ind. Can Calopa
Necessita intervenció urgent
Masia documentada des del segle XIII, quan s'anomenava mas Roquers. El 1272, és venuda a Ramon Dalmau, que la posseeix, juntament amb el monestir de Santes Creus. Durant el segle XIV va pertànyer a la família Mitjans i se'n diu Mas Mitjans de la Riera i, finalment, al segle XVIII, als Calopa. Al segle XIX, arran de la desamortització, va ser adquirida pel baró d'Esponellà.

És un edifici de planta rectangular, amb diversos cossos annexos. Davant la casa, al costat de la riera, hi ha un edifici que podria haver estat un antic molí. Tot el conjunt es troba molt degradat. La façana conserva els elements antics, segurament del segle XVII, com els finestrals emmarcats amb pedra.