Celler Cooperatiu
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Celler Cooperatiu

Rubí - Celler Cooperatiu (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorCèsar Martinell Brunet
Situació Pintor Murillo, 106
Edifici construït l'any 1920-21 als terrenys de la desapareguda masia de can Cabanyes, i ampliat l'any 1958. La nau principal, la més antiga, té forma de ela, mentre que la més moderna és rectangular. Ambdues estan fetes amb maó vist i s'obren amb finestrals semicirculars dividits amb pilastres de maons coronats per arcs de descàrrega. Interiorment, les encavallades de fusta també estan sostingudes amb columnes de maons. Actualment és propietat de l'Ajuntament.

La Cooperativa havia estat fundada el 1919, com a Secció de la Cambra Agrícola Oficial de Rubí i va estar activa fins al 1989, quan l'edifici va passar a mans municipals.