Casa Imbert
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Casa Imbert, detall de la porta

Rubí - Casa Imbert, detall de la porta (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorEnric Imbert Cubas (reforma)
Situació Av. de Barcelona, 69
Edifici en cantonada d'estil neogòtic amb elements modernistes, fruit d'una reforma dirigida pel mateix propietari, Enric Imbert Cubas, que l'havia adquirit el 1916. Consta de planta baixa i dos pisos. Arrebossada amb franges que imiten pedra, destaca l'ornamentació de les obertures, amb motllures i relleus esculpits seguint l'esquema del gòtic civil català, amb variacions imaginatives que recorden el modernisme historicista de Puig i Cadafalch, i el remat de pinacles. Té especial interès la porta principal, amb columnes helicoidals i un relleu de Sant Jordi i el drac. També el tirador, de ferro, en forma de drac.