Escoles Ribas
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Escoles Ribas (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1921)

TipusEdifici escolar
AutorEmili Sala Cortés
Situació Lluís Ribas, 2
L'industrial tèxtil Lluís Ribas va morir l'any 1908 i va deixar un llegat per construir una escola per als fills dels treballadors del Vapor Nou, la fàbrica de vellut que posseïa amb els seus germans Frederic i Lluís. L'obra, que ocupa un gran espai de terreny en què aleshores eren els afores de Rubí, es va enllestir l'any 1915. El conjunt està format per diverses naus que conformen un claustre central. Com era habitual, una part estava destinada als nens i l'altra a les nenes. L'ornamentació, a cavall entre el modernisme i el noucentisme, és de gran interès amb relleus historiats de gran qualitat, de Josep Llimona, i elements de ceràmica i vidres de colors. L'edifici està envoltat de jardins.