Ca n'Oriol
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Ca n'Oriol

Rubí - Ca n'Oriol

Rubí - Ca n'Oriol. Postal antiga

Situació Camí de Ca n'Oriol
Documentada des del segle XII. Abans del segle XIV era coneguda com a Mas Cases Besses. Posteriorment, va ser la casa pairal de la família Oriol, una de les nissagues més importants de Rubí, com denota el fet que molts dels seus membres exerciren de batlle reial. El 1694 es va remodelar la façana tal com avui la coneixem. El 1775 va passar, per matrimoni, a mans de la família Viver. El 1848 es va construir davant la casa una enorme era. Des de 1949 fins a finals dels 90, va ser propietat de l'Obra Benèfica de la Visitació de Nostra Senyora i rebé el nom de Casal Sant Josep Oriol. A hores d'ara, és una casa de colònies.

La masia, de planta baixa, pis i golfes i coberta a dues aigües, té una magnífica façana amb diverses finestres d'estil gòtic tardà, del segle XVI, amb motllures i permòdols esculpits. A la porta principal figura la data de 1694. Es conserven sales originals al seu interior, així com el celler a la part del darrere i una mina que hi arriba.